Vis fileren op 16 februari

terug naar overzicht

Maandag, 18 februari 2019

Zaterdag 16 februari was het zo ver. 11 leden van de IJmuiden zuidpier zeevis vereniging gingen vis fileren bij Visling van John Willems. 
Na een hartelijk ontvangst en een voorstel ronde, waar bij ook Michel Gouda ( zeer ervaren fileerder ) 
en Ria en Sandra catering en vis vacuüm verpakkers zijn voor gesteld aan de slag. 
John legt uit hoe je kan zien of de vis vers is. 
Hierop volg hoe te fileren, hoe en war om je het mes in een bepaalde hoek moet houden. 
Zegt duidelijk snij met het hele mes en niet de punt. Na het voorbeeld nog 1 maal in langzaam en we kunnen in groepjes van twee beginnen. 
Pfff wijting vlinderen valt niet mee als je anders gewent bent. 
 Makreel volgt zijtjes maken zonder te strippen (lees schoonmaken). 
Pauze volgt. Nu uitleg over vis bakken en de wijting file glijd in de pan. 
Tijd om af te koelen krijgt het niet, iedereen laat het zich smaken. 
Michel heeft de kuit van de wijting verzamelt en die volgt na de wijting in de pan. 
Verder met fileren moeten nog kabeljauw en Poon. 
Alles word weer duidelijk gedemonstreerd, en wij cursiste volgen. 
Iedereen helpt elkaar en je mag alles vragen aan John en Michel. 
Na afloop hebben Ria en Sanders er voor gezorgd dat al jou gefileerde vis in per soort verpakt in een tas zit, 
en klaar is voor bereiding of de vriezer. 

John, Michel, Ria en Sandera wat een geweldige leerzame avond. Bedankt.


welkom

uitleg

aandachtig word ere geluisterd

messen liggen klaar

Ed is afgeleid

Liesbeht Doet ook lekker mee
Gaat lekker

file word netjes verpakt

iedereen is goed bezig

?????

Michel helpt een handje

Kuitjes liggen op het midden van de tafel

De eerste wijting file word gebakken

Lekker bek

Meester bakker Ed

We laten het ons smaken

Jammie

hee, ik wil nog meer. tis lekker

Weer uitleg 

John doet het weer voor.

Bloed fanatiek die twee

bij de rand is vaak makkelijker

De eene keer beter dan de andere

Hendrik lukt het wel

En weer een file

aanzetstaal er bij

Hulp als het nodig is

tot op de graat

gullen

File en graat en koppen

Poon

Wat doen met poon

wat we doe vertellen we niet. ga er voor op naar john

Was een top avond bij VISLING van john willems



 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies